Vier dagen ringen – dag 3.

Een druilerige voormiddag met af en toe een stevige bui, maar wel weinig wind. Dus werden de plannen om te starten met het ringen van torenvalken en buizerds nog even in de koelkast gestoken en werden de netten nog eens open geschoven. Het werd een onderhoudende voormiddag met toch wat vogels die geringd werden.

Daar tussen ook enkele leuke terugvangsten. Zo zat er een koolmees tussen die we 14 dagen geleden al eens vingen. Gewicht was gestegen van 9,7 gram naar 10 gram. Voor een persoon van 97 kg zou dat betekenen dat er 3 kg is bijgekomen. Blijkbaar heeft die niet echt honger geleden. Ook een paar mezen die een ring om de ppot kregen de voorbije jaren. Ringen van onze werkgroep, maar niet door Eddy geringd. Ook altijd boeiend. En onze Litouwse roodborst bleek ook nog ter plaatse, deze keer met net hezelfde gewicht als gisteren. En ze kreeg gezelschap van nog een buitenlander.

De voormiddag werd namelijk afgesloten met opnieuw een roodborst van over de grenzen. Deze keer eentje dat op zijn weg naar warmere oorden in Duitsland van een ring werd voorzien. En blijkbaar nog niet zo lang geleden, want de ring zag er nog mooi gaaf uit. Eddy’s ringplek blijkt de laatste dagen bij de buitenlandse roodborstjes in de smaak te vallen.

38 vogels/ 12 soorten
 
 
t. merula/ merel 1
t. philomelos/ zanglijster 3
p. collybita/ tjiftjaf 1
r. regulus/ goudhaantje 3
p. montanus/ ringmus 7
p. major/ koolmees 5
p. caeruleus/ pimpelmees 2
t. troglodytes/ winterkoning 5
p. modularis/ heggenmus 1
e. rubecula/ roodborst 1
f. coelebs/ vink 8
e. schoeniclus/ rietgors 1 
 
 + controle roodborst Lithuania (18,5 gr net als gisteren)
 + controle roodborst Hiddensse Germania (18,5 gr)
 + controle pimpelmees Bruxelles

 + controle pimpelmees eigen ring 2011

3nov.jpg

Ein rothkehlchen, zoals ze daar zeggen.

3nov-3.jpg

Close-upke.

3nov-2.jpg

Bewijs van zijn passage in Duitsland.