Pimpelmees met WeightWatchers-hulp.

Onze laatste dag op de ringplek voor we overschakelen naar torenvalken en buizerds. Miezerig weertje en dus weinig vogels, maar dat waren we al gewoon.

 16 vogels/ 4 soorten 
 
p. major/ koolmees 1
p. caeruleus/ pimpelmees 10
e. rubecula/ roodborst 2
t. troglodytes/ winterkoning 3

 Eén van de pimpels die we vingen hing voor de derde keer op 16 dagen in het net. En telkens werd ze gewogen. Dat levert toch al leuke info op.

Op 2/11 vingen we ze voor het eerst en woog ze 10,1 gram. Op 10/11 was ze opnieuw te gast en wees onze weegschaal maar liefst 11,1 gram aan. En vandaag mocht ze opnieuw de controle passeren en was het 11,3 gram. Vergeleken met het menselijke wezen zou dat betekenen dat ze in verhouding toch wel wat gewicht is bijgekomen. Neem nu mijzelf als vergelijkingsobject. Mijn huidige gewicht van 90 kg, waar mijn huisdokter niet echt blij mee is, zou dan 8 dagen later gestegen zijn naar 98,91 kg. Iets waar mijn huisdokter helemaal niet blij mee zou zijn en waardoor hij mij zou veroordelen tot een streng en vooral saai dieet. En bij mijn volgende controle moet ik dan vertellen dat ik weer eens 8 dagen later vlot de 100 kg heb gerond, 100,69 kg om predies te zijn. Gelukkig voor onze pimpelmees zijn wij geen huisdokters en zijn wij blij met deze gewichtstoename en zo ook een hogere overlevingskans in de natuur.

Een roodborstje dat we gisteren al vingen bleek geen gram bijgekomen of afgevallen (15,8 gram). Wat mij bij de huisdokter een schouderklopje zou opgeleverd hebben. 

18nov.jpg

Onze weightwatchetrs-klant.