Niets-dag.

Voormiddag met Eddy gaan vangen op torenvalk en buizerds. Toen we ‘s middags de oprit bij Eddy opreden stond er niets op ons lijstje. Dan namiddag gaan zoeken naar nesten van roofvogels, horsten zoals ze zeggen. Maar buiten een hoopje takken dat met wat goede wil werd genoteerd als horst vond ik niets. Doorgereden naar een potentiële pestvogelplek met veel gelderse roos. Op deze struiken vond ik niets. Tot daar de pessimistische versie.

Voormiddag heel wat torenvalken en buizerds gezien. Waaronder enkele schitterende exemplaren. Eén torenvalk kwam op de val, maar werd niet gevangen. We konden hem wel mooi bekijken en ik maakte er op basis van de witte omzoming op de vleugeldekveren en de blauwe bovenstaart een 1ste jaars mannetje van. We gaan het echter nooit weten want we kregen hem niet in handen. Ook zagen we een grote groep groenvinken en geelgorzen aan één van de akkers die werden ingezaaid via een overeenkomst met VLM.

De namiddag tijdens het zoeken naar de horsten heel wat kramsvogels in de bomen met maretak en even dacht ik de roep van teutergoudvink te horen, maar ik vond er geen. Wel zag ik een vijftal reetjes die wegsprongen uit hun beschutting. De gelderse roos was leeg, maar buiten een biddende torenvalk op minder dan 10 meter en een cirkelende buizerd werd mijn aandacht getrokken naar een groepje zingende putters. Wat een juweeltjes, ik kon ze mooi bekijken terwijl ze aan de elzenknoppen pulkten. Op de terugweg naar huis zat er in Borgloon vlak bij de weg een buizerd te zonnen op een reklamebord. Misschien eentje die we volgend weekend in handen krijgen…

Neen, als je als hobby naar vogels kijkt zijn er geen niets-dagen. Dan zijn er alleen altijd-iets-dagen.

25nov.jpg

Gelderse roos, ook zonder pestvogels de moeite om je fototoestel boven te halen.

25nov-2.jpg

Gebied van ANB te Piringen, een aanrader.

25nov-3.jpg

En dat ik ook soms naar beestjes zonder veren kijk bewees deze verschijning. Wel een verrassing zoiets tussen de koeien zonder hoge omheining. Een edelhert met een identiteitscrisis ?

25nov-4.jpg

En nog even mooi poseren voor de fotograaf.