Alles en niets.

De aangekondigde sneeuwstorm bleek er eentje in een glas water en ook de vrieskou viel mee. Dus dachten we dat we onze hoge verwachtingen wat moesten bijsturen. Maar dat bleek niet zo te zijn. ‘s Middags stond de teller op 7 torenvalken en één stevige buizerd.

Deze laatste had een vleugel van 400mm en woog maar liefst 1.208 gram. Dus een vrouwtje volgens ons.

8dec-4.jpg

De torenvalken waren allemaal ongeringd. En er zat een eerstejaars mannetje bij van amper 167 gram. Opvallend eigenlijk dat alle vogels een stuk minder wogen dan die van vorig weekend. Toeval of zijn ze al aan hun reserves bezig ? Bij de 7 door ons geringde torenvalken zaten 2 eerstejaars, alltwee vrouwtjes en 5 adulte vogels waarvan 3 vrouwtjes en 2 mannetjes. Vooral onze laatste vangst was een beauty.

8dec-2.jpg

8dec-5.jpg

8dec-3.jpg

Namiddag samen met de zoon een versleten steenuilenkast gaan vervangen. Ook hier wordt het tijd dat ik alle kasten eens ga nakijken en de mankementen verhelpen. En ben ook op zoek gegaan naar een bedrijf die mij een aantal steenuilenkasten kan maken. Want ik heb een leuk projectje in mijn hoofd zitten rond steenuilen. Maar daar hoor je later wel meer over.

Zondag dan opnieuw gaan rondrijden. Maar deze keer bijna de ganse tijd regen. Was dit de reden ? Of zaten we in een verkeerde regio te zoeken ? Ik weet het niet, maar de teller bleef op nul staan. Wel zagen we 6 buizerds en 2 torenvalken. Volgend weekend beter.