Een streepje kraanvogels als bonus.

Samen met Eddy en Andre ganse dag op pad geweest om roofvogels te ringen. Met Andre in de wagen heb je geen autoradio nodig. Hij praat honderduit en dat de ganse dag, best gezellig.

De vangsten vielen eerst wat tegen. Tot 15u maar eentje kunnen strikken, maar dat was wel een prachtexemplaar. Een schitterend adult wijfje. En dan drie op rij. Twee adulte mannetjes waarvan eentje al geringd was en een adult vrouwtje (denkelijk 2de jaars).

Maar we hebben ons zeker niet verveeld. Onderweg sprokkelden we een mooi lijstje waarnemingen. Talrijkst waren de buizerds met 25 stuks, 23 torenvalken (waarvan we er dus 4 konden ringen), 7 blauwe reigers, 3 sperwers, mannetje blauwe kiekendief. Ook hadden we nog een groep van 12 patrijzen. Maar door hun wel iets te tam gedrag twijfelen we of dit wel wilde exemplaren waren. De plaats waar we ze zagen was ook niet echt patrijs-waardig.

Maar de bonussen voor vandaag waren een rode wouw die mooi overvloog en een (weliswaar in de verte) grote groep kraanvogels. We schatten hun aantal op 150 (Andre dacht zelfs meer). Ze volgen in hun karakteristieke V-vorm aan de horizon voorbij.

29dec.jpg

29dec-2.jpg

29dec-3.jpg

29dec-4.jpg