In blijde verwachting.

Geen angst, geen baby’s op komst binnen mijn familie. Maar gisteren is wel de aanzet gegeven tot een kersverse werkgroep rond roofvogels.

Nadat ik had besloten om mijn ringwerk te focussen op soorten als steenuil en torenvalk begon een zoektocht op internet naar leuke info. Daaruit bleek dat in onze regio en zelfs gans Limburg er geen specifieke vereniging bestaat die zich bezighoudt met de studie rond roofvogels.

Eén mailtje was voldoende om vast te stellen dat er wel degelijk gegadigden zijn die hier aan willen meewerken. We zaten dan ook met 8 rond de tafel (achter een lekker scotchke wat mij betrof) en op ons verslag stonden nog eens 7 namen die er om diverse redenen niet konden zijn.

We begonnen met een wit blad en nu staan daar alvast een paar leuke ideetjes op om iets te doen in verband met roofvogels. Ik ga alvast iets uitwerken en Jan Stevens (onze bioloog met voorkennis) zal zijn zegen hierover geven.

Hopelijk wordt het een leuke bende die ook nog eens iets kan bijdragen aan de roofvogels in de natuur.

Heb jij misschien ook interesse ? Stuur dan een mailtje naar dirk.ottenburghs@skynet.be 

sperwer-rvt-2005.jpg

Sperwer staat alvast op ons lijstje.

4 thoughts on “In blijde verwachting.

 1. ik kan voor u misschien op het militair schietveld van hechteren iets voor u doen? ( heb daar een iventarisatie + foto-vergunning bekomen van de Minister)

  Like

 2. Dag Dany, leuk dat je wil meehelpen. Maar voorlopig ligt ons actieterrein vooral in ZuidLimburg. Maar wie veroveren we in de toekomst wel heel Limburg 🙂
  Maar niets houdt je tegen om in Helchteren ook broedvogels te inventariseren en nesten te zoeken. Je mag mij trouwens altijd een seintje geven als je iemand zoekt om de jongen te ringen.

  Like

 3. Super!! Ik hoop dat je je enthousiasme nooit verliest.
  Het werkt aanstekelijk.
  Misschien kan ik ook een nestkast hangen voor steenuil als het niet echt zo hoog moet!!!!
  Bedankt!!

  Like

 4. Kan zeker. Waar woon je ergens ? Als het niet te ver is kom ik eens kijken en kan ik je misschien een nestkast bezorgen.

  Like

Comments are closed.