Oude roeping steekt kop weer op.

Samen met Rene en Ludo vandaag weer eens mijn oude roeping laten opborrelen : voor de klas staan. Wij mochten in St Aloysius in Zepperen een aantal studenten iets gaan vertellen over ringwerk en nestkasten. Ik moet zeggen dat de meesten zeer veel interesse toonden en vooral enthousiast waren bij het in elkaar knutselen van hun eigen kastjes. Er werden er zo een veertigtal gemaakt die denkelijk binnenkort ergens in de tuin van deze jeugd worden opgehangen. De mezen zullen content zijn. Het laatste uurtje zijn we dan een paar nestkasten gaan ophangen rond de school. Ook hier veel vragen en medewerking. Echt leuk en zeker voor herhaling vatbaar. Het vlammetje van mijn roeping brandt dus blijkbaar nog een beetje.

zepperen.jpg

Daarna naar De Alverberg waar opnieuw 5 nestkasten voor steenuil klaar stonden. De overige 10 waren ook al in elkaar gezet maar moesten nog afgewerkt worden. Er dan ook twee gaan leveren bij Jos Declerq in Zepperen, een bioboer van het zuiverste water. Hij ging ook op zoek naar nog twee locaties in laagstamplantages bij collega landbouwers. Dus 7 opgehangen (als die van Jos erbij worden geteld), nog 33 te gaan.

En dan leuk nieuws op de mailgroep van de Britse collega nestenzoekers. Daar werd de voorbije week een broedende turkse tortel gesignaliseerd. Wel heel vroeg op het jaar, zeker met deze ijzige temperaturen. Ze had dan ook nog eens haar nest boven op een electricteitspaal gemaakt. Ook niet dadelijk de warmste plek die je kan vinden. 

Maar voor mij wel een bericht dat mijn nestzoekmicrobe alvast een duwtje in de rug geeft. Laat de lente maar komen wat mij betreft.

turkse tortel.jpg

Turkse tortel, een vroege starter.