Mijn eerste eigen terugvangst.

Nog eens een dagje met Eddy op pad kunnen gaan. Een mooi winters landschap met als nadeel dat we een ijskoude wind als extra kregen telkens we uit de wagen moesten. 

26jan.jpg

En dit winterweertje bleek een stimulans voor onze gevederde vrienden. Vijf torenvalken waarvan vier al geringd waren en twee buizerds. Eentje bleek deze winter al eens door ons gevangen en dit op goed 500 meter van de plaats waar we hem terugvingen. Hij (want het was een adult mannetje was van 26/12 tot nu 7 gram afgevallen. Nog een adult mannetje bleek zich ook twee keer te laten vangen. Want hij werd door ons geringd op 12/02/2012 in de buurt. De andere twee terugvangsten werden door onze werkgroep geringd als pulli. Eentje in Laum en eentje ik Kozen door (jawel, het is zover) mijzelf !!

26jan-9.jpg

De eerste terugvangst van een door mezelf op nest geringde vogel, de max.

26jan-8.jpg

Deze torenvalk liet zich opnieuw vangen.

26jan-7.jpg

Ondervleugel van één van de buizerds.

Onderweg ging ons hartje een aantal keren wat sneller slaan. Want op een paar plaatsen zagen we biddende buizerds. Een gedrag dat kan duiden op ruigpootbuizerd. Maar nooit konden we onze waarneming hard maken. Het beestje moet alle kenmerken tonen en dat was nooit het geval.

En onderweg deden we nog een lugubere vondst. In een houtkant langs de autostrade bleken wel heel wat buizerds te zitten. We telden er minimaal vier. Maar al gauw bleek de reden duidelijk. Langs de weg hadden enkele onverlaten slachtafval gegooid. En niet van een of ander huis-en-tuin-beest, maar van twee everzwijnen. Schandalig, maar wel een stevig maaltje voor de hongerige buizerds. Elk nadeel heeft zijn voordeel, nietwaar.

26jan-6.jpg

Dood everzwijn, ik zie ze liever levend (nog nooit tegen gekomen trouwens).