En de oudjes doen ook mee…

Nog een halve dag met Eddy mee gaan ringen. Weer niet zo veel roofvogels te zien. En de twee eerste buizerds die we op de balchatri kregen ontsnapten dan ook nog eens.

Met de torenvalken hadden we meer succes. Drie ongeringde vogels (eentje door Eddy alleen in de namiddag toen ik zat te supporteren voor mijn dochter haar ploeg op de volleybal). Twee adulte vrouwtjes en een jong mannetje. Deze was wel heel klein, die zal dus nog heel veel muisjes moeten eten.

We vingen ook een prachtig doorkleurd mannetje dat al geringd bleek te zijn. De bruine streping op het achterhoofd deed mij vermoeden dat hij nog niet zo heel oud was. Maar fout, na controle door Eddy in zijn bestand bleek deze vogel door onze ringgroep geringd te zijn in Heks en dat in 2007. Deze knaap is dus zo maar eventjes 5,5 jaar oud. In torenvalkenland eentje die stilaan aan zijn pensioen mag denken.

3feb.jpg

Een closeup van ons oudje.

Tussendoor nog een paar steenuilenkasten op kaart gezet. Twee splinternieuwe exemplaren die denkelijk dankzij Julien een plaatsje kregen in een hoogstam. Hopelijk vinden de steenuilen ze ook mooi. En ook twee horsten ontdekt en genoteerd. Die ga ik het komende broedseizoen zeker opvolgen. Een goede manier om broedende buizerds te vinden.

3feb-2.jpg