Waar zijn ze allemaal gebleven ?

Weer een weekendje roofvogels ringen achter de rug. Zaterdag was al duidelijk dat het aantal aanwezige vogels drastisch was gedaald. Een voormiddag leverde welgeteld één torenvalk op, een adult wijfje. Wel een heavyke van maar liefst 266 gram. Eddy kon namiddag nog eentje strikken.

Zondagmorgen lag het landschap onder een, overigens schitterend, sneeuwtapijt en bleef het zeker tot de middag licht sneeuwen. Tijdens het rondrijden konden we de buizerds en vooral torenvalken die we zagen op één hand tellen. Uiteindelijk slaagden we er in om één buizerd te vangen. En wat bleek, die hadden we half december op een paar honderd meter van de vangstplek al eens in handen gehad. Onze eerste terugvangst voor buizerd. Het was een derde jaars mannetje en die had de voorbije winter zijn peren gezien (zoals ze bij ons wel eens zeggen). Op 15/12/2012 woog hij 871 gram en nu nog slechts 638 gram. Dus een gewichtsverlies van 233 gram of 26,75% !!! Van een efficient dieet gesproken.

24feb.jpg

Onze buizerd, voor…

24feb-2.jpg

…en na zijn winterdieet.

Zaterdnamiddag dan ook nog een paar uurtjes met Eric Decock op stap geweest. Een aantal steenuilenkasten die we voordien hadden opgehangen wat steviger gaan bevestigen. Ondertussen hebben we er toch al een tiental effectief opgehangen en staan er nog een 15-tal geprogrammeerd. Ons projectje begint stilaan vorm te krijgen.