It’s raining again.

Gisteren alles klaar gelegd om mijn eerste inventarisatie in de Broekbeemd te gaan doen. Deze morgen vroeg uit de veren om te zien dat het stevig aan het regenen was. Balen…

Namiddag gelukkig droger en dus kon mijn afspraak met Erik Decock wel doorgaan. We gingen een aantal nestkasten voor steenuil ophangen. Een paar in laagstam waar de fruitteler de palen al had klaar gezet. Soms toch een vreemd zicht zo een steenuilkast tegen een paar palen. Benieuwd of ze deze kasten gaan bevolken.

9maart.jpg

Deze staat wel heel open en bloot.

We hebben er in totaal zes geplaatst. Eentje was wel heel bizar. Iemand had ons gevraagd om in zijn boomgaard een oude kast te gaan vervangen. Het exemplaar dat er hing ging niet open en was dan ook nooit gecontroleerd of proper gemaakt. volgens hem hadden er nooit steenuilen in gezeten.

Het oude exemplaar werd uit de boom gehaald en open gebroken om te kijken wat er in zat. De kast bleek bomvol te zitten inclusief … een steenuil. Dus wel bewoond, maar ik vraag mij af waar er in die kast nog kon gebroed worden. De nieuwe kast werd opgehangen en het uiltje werd er in geplaatst. Van een snelle renovatie gesproken.

Eén kast werd opgehangen te Borgloon met volgens mij het mooiste uitzicht van de streek. Als daar geen steenuilen inkomen dan weet ik het echt niet meer.

9maart-2.jpg

Schitterend Haspengouws landschap.

Tenslotte hingen we nog een viertal mezenkasten in een gebied waar volgens één van de bewoners glanskoppen zitten. Hopelijk vinden ze onze kasten broedwaardig.