De teller tikt langzaam verder.

Vandaag een dagje doorgebracht met Gabi en Peter die vorig jaar een workshop fotografie boekten bij mij. Ondertussen heb ik deze activiteit on hold gezet wegens tijdsgebrek. Maar ik moet zeggen dat dit toch een leuke ervaring was. We startten in ‘t Vinne met zijn gloednieuwe kijkhut en bezochten vervolgens Nieuwenhoven, Bernissem, Rullingen en de Broekbeemd. Mijn dankbare publiek zei dat ze er zeker genoten van hadden, dus ik ook gelukkig.

fotodag-2.jpg

Mooie ochtend in ‘t Vinne.

Tussendoor kon ik mijn jaarlijst aanvullen met fitis, zwarte specht, kleine karekiet en grote zilverreiger (vier stuks maar liefst in Bernissem dat er schitterend bij ligt).

fotodag.jpg

Fotogenieke boom tijdens onze workshop.

Tussendoor nog even een kerkuil gaan oppikken bij Pol en Brigitta. Deze zat zieltogend op een keldertrap en liet zich makkelijk vangen. Het bleek een ontsnapt exemplaar dat heel verzwakt was. Slachtoffer van de Potter-uilen-rage van een paar jaar geleden. Uilen en kooitjes, geen goed idee volgens mij. Jente is de vogel gaan ophalen en heeft hem naar het Natuurhulpcentrum gebracht waar hij (of zij) zeker de nodige zorgen zal krijgen.

Het nestenzoeken komt ook stilaan op kruissnelheid. De terugkomers zoals tjiftjaf, grasmus, zwartkop moeten er nog aan beginnen denk ik. Maar bij de blijvers zit de broeddrang er stevig in. “Mijn” merel ligt met 4 eieren en de grote gele kwik heeft er ook al drie in zijn nest liggen. Een vondst die mij telkens weer een glimlach op mijn lippen bezorgd. Buizerds staan ook op de lijst met tot nu toe drie bezette nesten en een tiental nog te controleren. De komende dagen ga ik zeker op pad om eens te kijken of de in de winter opgetekende horsten weer bewoners hebben.

Zondag samen met Tony nog een aantal nestkasten van steenuil gaan controleren. Van de negen die we bezochten waren er 8 bezet en vijf daarvan hadden al eieren. Het lijkt een, ondanks een koude en uitgestelde start, toch een goed broedseizoen te worden. Onderweg enkele furieus zingende grote lijsters, dus kans dat ik die ook aan mijn lijst kan toeveogen. En dan vonden we ook nog een nieuwe roekenkolonie in Alken. Geslaagd weekend noem ik zoiets.

buizerd.jpg

Eentje uit de oude doos.