Grote gele, check !

Vandaag na het werk nog een paar uurtjes nesten gaan controleren. De roodborst heeft kleine jongen en in de buurt van dat nest vond ik nog een houtduif met een nest met één ei. Ook sperwer moet daar ergens broeden want ik vond een verse plukplaats.

Het nestje van de grote gele kwik zou denkleijk klaar zijn om te ringen. en bij controle vond ik 3 pulli mooi in de veren. Ze kregen dan ook alledrie een ring aan de poot en daarna snel terug in hun nestje. Hopelijk komen ze alledrie groot.

grote gele kwik.jpg

Eén van de drie grote gele kwiketiers.

Daarna naar de velden gereden waar ik in het weekend heel wat kieviten vond. Deze gekuifde beauty’s beginnen mij meer en meer te facineren. Het is duidelijk dat op de beide plekken die ik bezocht de vogels echt in kolonieverband gaan broeden. In de omliggende velden, die toch identiek erbij liggen, zo goed als geen kieviten te zien. Ik zag broedende vogels op een tiental meter van elkaar en op één akker van pakweg een half voetbalveld groot zaten vier vogels te broeden. Tussendoor kon ik vier pulli ringen. Blijkbaar toch al een weekje oud zo te zien.

Hoewel ik weet dat het weer een plan zal zijn dat wegens tijdsgebrek onafgewerkt zal blijven, speel ik toch met het idee om een poging te doen om alle nesten in beide gebieden eens op kaart te zetten. Vandaag had ik mijn gps niet bij (stom nietwaar), anders had ik er al twee kunnen optekenen. Beide met 4 eieren.