Hawk-eye.

De uitdrukking “ge kunt de boom in” heeft vanaf vandaag voor mij een totaal andere en vooral zeer positieve betekenis gekregen. We hadden dan ook de eer om met ringers van een werkgroep uit de Antwerpse kempen een dagje op stap te mogen gaan.

Herman, Jos en Rigo (denk ik) zorgden voor een hartelijke ontvangst en een schitterende dag. Hun specialiteit, roofvogels, staat hoog op mijn lijst van keuzes als ringer. En ik durf te stellen dat zij deze keuze met stip op één hebben gebracht. We bezochten een aantal nesten van havik en buizerd en konden hun methodes om deze soorten te ringen, wegen, meten voluit aanschouwen. Etienne en Gert kregen meer dan voldoende uitleg over het beklimmen van bomen en ze kregen al gauw de smaak te pakken. Het klimmateriaal is trouwens al zo goed als besteld.

25mei.jpg

Eindelijk zonnig weer en daarbij een mooi decor.

25mei-2.jpg

Nesten op hoog niveau.

25mei-3.jpg

Jos in aktie (nog een aantal meters te gaan)

25mei-8.jpg

Geen werkje voor mensen met hoogtevrees.

25mei-4.jpg

Secretariaatswerk door Herman en Rigo onder toezicht van Etienne en Gert

25mei-9.jpg

Met soms een andere secretaris.

25mei-6.jpg

Eén van de hoofdrolspelers

25mei-5.jpg

Mannetjes en vrouwtjes kun je makkelijk uit elkaar houden. Mannetjes smallere poten, kleiner en lichter. Vrouwtjes dikke poten, groter en zwaarder. Je kan ze zelfs herkennen aan het gekekker op het nest dat bij wijfjes zwaarder klinkt.

25mei-12.jpg

Close-upje.

25mei-7.jpg

Dit beeld hoop ik ook eens in onze regio te maken.

25mei-11.jpg

Triootje haviken, schitterende beesten.