Weekje Lesbos.

Heerlijk, een weekje er tussen uit samen met het vrouwtje. Lesbos is zeker een aanrader, zon, zee, rust en af en toe wat vogeltjes. Die laatste komen natuurlijk in mijn blog.

Met een lijstje van vijf soorten die ik eventueel wel even wou zien in mijn valieske vertrokken en met een score van 4 op 5 terug thuis gekomen. Het kan slechter. En dit met een paar dagen vroeg opstaan om een paar uur vogeltjes te kijken (voor het ontbijt terug zijn was de opdracht) en een productieve jeepsafari.

Smyrnagors (2 exemplaren mooi kunnen bekijken op een rotsblok) en bruinkeelortolaan (die morgen minstens 8 exemplaren) stonden al snel op het lijstje. Rotsklever kwam pal voor mij op een weidepaal zitten en ook tijdens de jeepsafari en de andere ochtendwandelingen liet hij zich mooi bekijken. Maar de vogel van deze reis was eleonora’s valk. De eerste zag ik achter alpengierzwaluw jagen tijdens de jeepsafari op een top van één van de vele heuvels. En nadien tijdens een autorit langs de zoutpannes kreeg ik er twee in beeld vlak boven de wagen. Toen kon ik zelfs een (weliswaar slechte, je ziet het dat ik niet meer veel oefen) foto maken.

lesbos-13.jpg

Eleonora’s nu niet meer alleen op mijn zoon zijn lijstje.

De soort die verstek gaf was rüppels grasmus. Zelfs een ochtendlijk bezoek om 5u aan de gekende locatie waar ze broeden kon niet helpen. Maar zoals de meeste vogelaars weten, “de jacht is altijd leuker dan het schot” (om het in jagerstaal te zeggen).

Kortweg een schitterende locatie met heel veel vogels. Zal er toch eens in de goede periode moeten langsgaan en dan die rüppels bijschrijven op mijn lifelist. De beelden zeggen genoeg.

lesbos-8.jpg

Het bordje naar ons hotel was al een goed voorteken.

lesbos-16.jpg

Aan leuke plekjes geen gebrek.

lesbos-3.jpg

Steenuil lekker in het zonnetje.

lesbos-4.jpg

Aan zwaluwen geen gebrek.

lesbos-17.jpg

En de bevolking had er zeker geen probleem mee. In veel portalen zaten nesten.

lesbos-18.jpg

Had ik een griekse ringvergunning gehad dan kon ik wel een paar serietjes opringen.

lesbos-5.jpg

Katten ook in overvloed. Niet goed voor het vogelbestand.

lesbos-7.jpg

Kuifaalscholver gewoon in één van de haventjes.

lesbos-10.jpg

Putters ook in grote aantallen.

lesbos-23.jpg

Baardgrasmus ook mooi gezien.

lesbos-20.jpg

Slangenarend opgemerkt door mijn vrouwtje.

lesbos-12.jpg

Alarmerende steltkluut, reagerend op overvliegende… eleonora’s valken.

lesbos-15.jpg

Nachtzwaluw, zo zie ik ze liever niet.

lesbos-22.jpg

Zwarte ooievaar aan de zoutpannes.

lesbos-25.jpg

En de plaatselijke meeuw van Petra. (met Dirk Frimout-kapsel)

3 thoughts on “Weekje Lesbos.

 1. Voor sfeerfoto’s is dit dik in orde, maar voor detailfoto’s van waargenomen vogels kan je beter een telelens gebruiken.
  Volgende keer telelens meenemen.
  In ieder geval bedankt voor het ganse verhaal.
  Gr,
  Richard

  Like

 2. Dag Richard, mijn fotoperiode is achter de rug. Had een 300mm bij (wat toch ook al een behoorlijke tele is) maar die bleef vaak werkloos op mijn schouder hangen. En dit omdat ik veel meer plezier heb om de vogel zelf goed te bekijken met mijn verrekijker of telescoop. Vogels goed bekijken en tegelijk fotograferen gaat nu eenmaal niet samen. Dat heb ik zelf ondervonden. En ik kies dus voor het bekijken.
  Voor de detailfoto’s moet je dus niet meer bij mij zijn. Tenzij natuurlijk foto’s van vogels in de hand tijdens het ringen.

  Like

 3. Knappe foto’s en interessante vogelweetjes. Je blog wat uit het oog verloren, nu weet ik waarom ik terug ben 🙂

  Like

Comments are closed.