De spannende spotvogel.

Het kon een album van Suske en Wiske zijn, maar het is de afsluiter van een voormiddagje ringen bij Eddy. Het werd trouwens een gesmaakte sessie met meer dan 70 vogels en toch wel wat variatie aan soorten.

De tuinfluiters deden het uitstekend met 20 exemplaren, een dagrecord voor Eddy. En als kersen op de taart enkele boompiepers, sprinkhaanrietzangers en een wel erg bleke spotvogel. Deze laatste deed ons naar de boeken grijpen maar we determineerden hem uiteindelijk toch als spotvogel. Eentje met een korte vleugel.

17aug0001-8.jpg

Boompieper, de spitse buitenste staartpen maakt er een 1ste jaars van.

17aug0001-3.jpg

Sprinkhaanrietzanger, gele fase.

17aug0001-2.jpg

Zijaanzicht van zelfde beest.

17aug0001-10.jpg

De bleke en dus spannende spotvogel.

Namiddag dan de velden gaan afzoeken om morinellen te vinden. Zonder resultaat, maar je komt toch altijd wel iets tegen. Zo zag ik dit mannetje torenvalk in Heers dat zich mooi liet fotograferen. En thuis zag ik plots dat het een geringd exemplaar was. 

17aug0001-15.jpg

En de zoektocht afgesloten met een bezoek aan Bernissem met wintertaling, mandarijneend en een bende krakeenden op mijn lijstje. En tenslotte de lucht eens gaan opsnuiven op de telpost in Oetersloven. Niet echt veel vogels gezien daar, maar het uitzicht maakt daar veel goed.

17aug0001-14.jpg