Druilerig weekend met een baardje.

Zaterdag bij Eddy gaan helpen. Weer een mooi aantal vogels in de netten. Dus weer wat kunnen oefenen op thé real stuff.

13okt0001-6.jpg

Mannetje vink > 1 jaar en dat zie je in de staartpennen (breed uitlopend zwart uiteinde) en de dekveren (alles mooi zwart)

13okt0001-4.jpg

En mevrouw vink was er ook.

13okt0001-5.jpg

Boomkruiper, ik vind het een voorhistorisch uitziend beestje.

13okt0001.jpg

Winterkoning, onze bijna kleinste vogeltje.

13okt0001-2.jpg

Zonder witte toppen op onderstaartveren is het zeker een 1KJ, dus dit kan nog alle kanten op.

13okt0001-3.jpg

Contrast in armpendekveren, dus gaat deze als volgroeid de boeken in.

Maar de kersen van de dag kwamen deze keer niet van de ringplek. Tijdens een wandeling door de Grote Beemd waar ik op zoek ging naar rondhuppelende groepjes tjiffen (er moet toch één keer een bladkoning of iets zeldzaam tussen zitten). Maar geen bladkoning gevonden. Als troostprijs kreeg ik een schitterende groep boomleeuweriken van meer dan 40 stuks op een geoogste maïsakker vlak bij mijn deur. 

En dan nog even naar Bernissem om de bonte strandloper die Stijn (wie anders) er vond te gaan bekijken. Naast het bontje kon ik ook Yvon determineren. Maar plots werd mijn aandacht getrokken door een kenmerkend geluid uit het riet. Dat kende ik… baardmannetjes ! Het uurtje kijken in het riet leverde geen zichtwaarneming op, maar ik was toch wel voor 99,99% zeker dat ik er gehoord had. Yvon, die blijkbaar nog ergens moest zijn en snel vertrok, bevestigde mijn sterk vermoeden later op de avond met een mail. Voor mij een nieuwe Fruitstreek-soort.

Zondag opnieuw naar Eddy. Maar dankzij het “schitterende” weer bleef het resultaat daar deze keer beperkt. Een handvol vogels. Zo een dagen zijn er ook bij.