Mini trektelling.

Een druk weekend met een hoop niet-vogeltjes-activiteiten. Waaronder een feestje om het afscheid van mijn dochter die weldra op wereldreis vertrekt te vieren.

Maar toch nog iets tijd gehad voor de vogeltjes. Het begon vrijdagavond met een bosuilen-concert in het bosje vlak bij mijn huis. Minstens drie exemplaren gaven het beste van zichzelf.

Zaterdagmorgen dan toch even tot bij Eddy. Vooral om advies te vragen om mijn geluidsinstallatie aan de praat te krijgen. Maar toch een eerste rondje meegelopen aan de netten. En het was koekenbak met een hoop tjiftjaffen waaronder een tristis, vuurgoudhaantjes, koperwieken. Veel vogels. Op de terugweg vond de politie dat ik iets te snel reed en werd ik aan de kant gezet. Een boete die het deze keer een dure ringsessie maakte.

Zondagnacht het geluid thuis achter eens opgezet. Om te kijken of dit wat resultaat kan geven. ‘s Morgens duidelijk meer vogels dan gewoonlijk in de struiken waaronder zeker een aantal koperwieken. En dan een klein uurtje naar omhoog gekeken. Als het ware een mini-trektelling. Was weer eens leuk.

20okt0001.jpg

En op een uurtje had ik alvast een mooi lijstje. Vink (235), houtduiven (1595), kauw (28), aalscholver, veldleeuwerik (13), koperwiek (12), graspieper (7), spreeuw (20), kleine mantelmeeuw, kokmeeuw, grote lijster, turkse tortel, zanglijster, ringmus. Geen Oetersloven-aantallen, maar slecht kan je dit niet noemen. En vaak zag ik vinken of koperwieken reageren op het geluid dat nog opstond. Ze hielden hun vlucht in of cirkelden even rond. Een groepje van 7 koperwieken viel zelfs bijna in. Maar die rare kwiet op dat stoeltje vonden ze toch een beetje verdacht.

Dan nog even verder gekeken nadat ik het geluid had afgezet. En dat bleek een vruchtbaar kwartierke. Vink (156), veldleeuwerik (60), houtduif (60), kramsvogel (8), graspieper, aalscholver (4), witte kwik (10).

Benieuwd of ze iets verder in Oetersloven ook goed scoorden ?

20okt0001-2.jpg

Uitzicht vanaf mijn mini-telpost.