Stressy dagje

Amai, nog nooit zo veel stress gehad als vandaag denk ik. Het begon gisterenavond al. Na een dagje blokken (ik denk dat ik in heel mijn studententijd nog nooit zo hard gestudeerd heb) kon ik moeilijk de slaap vatten, zenuwen zeker ? Dan deze morgen naar Brussel en daar natuurlijk veel te vroeg (er moest maar eens een komeet of zo op de autostrade neerstorten), dus daar nog wat verder stressen.

Het examen was van een stevig allooi. De balgen ging vrij goed vond ik. Maar het schriftelijk bleek een harde dobber waar ik mijn ondertussen toch wat oudere hersenen redelijk op kon pijnigen. De dia’s ging dan weer vlot hoewel ik die grote karekiet toch had moeten weten.

Na een snelle hap in het cafetaria van het museum naar huis om daar te wachten op een verlossend berichtje. En dan begon de stress pas echt toe te slaan. Mijn gsm bleef de ganse tijd binnen handbereik en een paar telefoontjes en berichtjes van vrienden die wilden weten hoe het geweest was deden mij even opschrikken.

Eigenlijk kan ik een nieuwe soort bijzetten op mijn lijst : het stresskieken.

2432102134_0f02d2a20d_o.jpg

Maar uiteindelijk kwam het verlossende nieuws. En het was gelukkig goed nieuws…

 

GESLAAGD !!!!!!!!

4 thoughts on “Stressy dagje

 1. Geweldig Dirk, De Grote Vergunning binnen! Zet de netten maar open! En als je je blog iets herordent heb je meteen een naslagwerk om u tegen te zeggen.

  Like

 2. Beste,
  Proficiat met het behalen van uw ringvergunning!
  Ikzelf zou in het najaar ook mijn examen willen doen ( voor nestvergunning ).
  Kan jij me wat tips geven over hoe het er op zo’n examen aan toegaat, en waarop ik me vooral moet focussen?
  Wordt er voor de nestvergunning ook al veel aandacht besteed aan ruistrategieën, of is het voornamelijk soortenkennis? ( ook nestjongen? )
  Bedankt!

  Like

 3. Koen, stuur je mailadres even door. Dan bezorg ik je wat info over het examen. En de rui moet je perfect kennen, ook voor de nestvergunning.

  Like

Comments are closed.