Een torenvalk in een hooiberg.

Dit weekend samen met Eddy de muizen nog eens aan het werk gezet. Twee voormiddagen rondgereden met als resultaat dat we zondagmiddag twee torenvalken op de teller hadden staan.

Ze zijn heel dun gezaaid deze winter. Buizerds iets meer, maar die zijn ofwel heel schuw, ofwel volgepropt met regenwormen die ze momenteel nog in overvloed vinden op de pas geploegde akkers. Wat dit weekend wel opviel was dat die buizerds stilaan hun broedplekjes beginnen op te zoeken. Meerdere keren hadden we een koppel dat geen oog had voor onze muizen, maar des te meer voor elkaar. Ook hadden we bij verschillende nestkasten al torenvalken zitten. De lente begint blijkbaar al (veel te vroeg) te kriebelen.

Namiddag dan mijn voederplek wat bijgevuld. De vetbollen verdwijnen als sneeuw voor de zon (in deze winter een uitspraak die niet echt past) en ook de zaadsilo’s waren weer volledig leeg gegeten. Er komt dus wel degelijk bezoek hier. Ik kan dan ook niet wachten tot mijn officiële vergunning aankomt, dan kan ik ook eens zien wie er allemaal komt eten in mijn buiten-restaurant.

26jan0001.jpg

Adult vrouwtje torenvalk.

26jan0001-2.jpg

Adult mannetje, met al een ring rond de poot.