De eerste buizerd voor 2014.

We hadden er al veel gezien, maar ze ringen dat was een ander paar mouwen. Maar dit weekend is het ons toch nog een keertje gelukt. Zaterdag begonnen we wel in mineur. Veel wind en regen. Maar blijkbaar vinden de buizerds dat niet zo erg. Want we kregen er een paar bij de val, maar zonder succes. De ene keer was er weinig interesse voor onze muisjes. En de volgende keer kwam een madam met een (trouwens mooie) duitse dog roet in het eten gooien. Tot er eentje besloot om zich te laten ringen, eindelijk… Het beestje was wel redelijk nat, dat kan je zien aan zijn Elvis-kapsel. Wel geen gel hier, maar regenwater.

2feb0001.jpg

En dan brak de zon door de wolken. Letterlijk en figuurlijk, want plots doken er toch hier en daar torenvalken op en van de vier die we zagen lieten er drie zich vangen. Geen slecht gemiddelde. Eentje was in 2011 door iemand van onze ringgroep als pulli geringd. En die vogel verbleef nu in mijn dorp. Altijd leuk. Het waren trouwens weer allemaal adulte vogels. Een vaste waarde voor deze winter. Ik vraag mij echt af waar die jonge vogels ergens uithangen ?

Zondag opnieuw op pad met deze keer de zon vanaf de eerste ochtenduren. Maar blijkbaar was dit geen positieve factor. We zagen nauwelijks torenvalken en we konden er slecht eentje vangen. Buizerds zaten er iets meer, maar die bleken totaal niet mee te werken. Twee mannetjes blauwe kiekendief vrolijkten ons lijstje toch een beetje op. De dag dan maar afgesloten met het beitsen van de panelen van mijn toekomstige fuik op mijn vangplaats. Laat die vergunning dus maar vlug in de brievenbus vallen. Ik kijk er naar uit.

 

2feb0001-3.jpg

Eén van onze gevangen torenvalken.

One thought on “De eerste buizerd voor 2014.

  1. Ha Dirk, ik kijk dagelijks op je blog en verwacht het nieuws van de spiksplinternieuwe vergunning! Staken de posterijen?
    groeten van Peter, en stuur eens een foto van je voerplek!

    Like

Comments are closed.