Mijn aller-aller-eerste !!!

Jawel, het is zo ver. Vanaf nu ben ik officieel een erkend ringer voor het KBIN aangesloten bij Werkgroep 03 Tongeren. Want deze week kreeg ik mijn “grote” vergunning via mail doorgestuurd.

Dus kan je wel denken dat ik dit weekend al dadelijk mijn eerste eigen ringsessie heb volbracht. En wel in mijn eigen tuin aan de voederplek. Dus vroeg uit de veren om een netje op te zetten. Maar dat liep niet echt vlot. Tijdens mijn stages bij Eddy er bij ging dat steeds heel vlot. Maar nu was het toch even wennen. Maar uiteindelijk is het mij toch gelukt.

En een kwartiertje later hing mijn aller-aller-eerste vogel gevangen op mijn eigen ringsite in het net. Een koolmees. En fier dat we zijn Lachen. Uiteindelijk werden het 20 exemplaren. 9 koolmezen, 4 pimpelmezen, 1 merel, 1 vink, 3 heggemussen en 2 groenvinken. Dus de kop is er af. 

9maart0001.jpg

Dit is hem dan, mijn eerste vangst ooit.

Zaterdag nog met Eddy op pad om eksters te ringen. Het bleef met één koppeltje dat zich liet strikken. De rest was niet thuis (op weekend met dat goede weer zeker) en de paar torenvalken die we zagen hadden meer oog voor hun madammekes dan voor onze muizen. 

Deze middag samen met Robert en Myriam een horst op kaart gaan zetten in Genk. Aan de afmetingen te zien zou het wel eens een havik kunnen zijn. Die gaan we dus de komende maanden zeker in het oog houden.

En dan tijdens een warme en (vooral voor mijn vrouwke) iets te lange wandeling mijn stukje van de kraanvogeltrek kunnen meepikken. Een groep van 40 en iets later eentje van 12 stuks kwam luid roepend overvliegen. Een mooi weekend durf ik dat dan te noemen.

kraanvogel_chantaldeschepper.jpg

2 thoughts on “Mijn aller-aller-eerste !!!

  1. Gefeliciteerd!
    Wat een opwinding he, je eerste vogel uit het net met je eigen vergunning!
    En dan meteen 20!

    Like

Comments are closed.