Tanzaniaanse droomtrip.

Even blogloos geweest, maar hier zijn we weer. En dat na een mega-bangelijke reis met mijn zoon en twee vrienden naar Tanzania. Al jaren gepland en nu ook een feit geworden. Wat een ervaring !!!

Allereerst de Afrikaanse natuur. Wat een weelde met uitgestrekte natuurgebieden bijna zo groot als België, met overal beestjes en vogels en ruimte, zo veel ruimte. We vielen van de ene verbazing in de andere. En dan was er het oude “vogels-kijken-gevoel”. Elke vogel moesten we zelf op naam brengen door hem grondig te bestuderen (als hij bleef zitten, en vaak was dat zo) en dan zoeken in onze vogelgids en overleggen welke soort we nu toch wel in onze kijkers zagen. een zalig en spannend gevoel. We kwamen terug naar huis met maar liefst 330 soorten op onze lijst. Niet dat we puur voor de lijst gingen want elke nieuwe soort was een traktatie. Maar toch een leuk aantal.

Maar wat het meest indruk op mij heeft gemaakt is thé African way of life. De meerderheid van de mensen daar heeft “niets” naar onze normen. Maar blijkbaar kloppen onze normen niet helemaal. Want ze leiden daar volgens mij een vrij stressloos leventje. Alles gaat er heel “pole-pole” aan toe. Ik vergeet nooit de boer die we bezochten en die, als je onze leefwijze als standaard neemt, in een hut woonde zonder ook maar enige vorm van comfort. Maar hij toonde ons heel fier zijn bezittingen, zijn woonomgeving en zijn familie. Dingen die je toch even doen nadenken over waar wij eigenlijk allemaal mee bezig zijn. Is beschaving wel een stap vooruit geweest of een vloek voor onze maatschappij. Amai, we beginnen zelfs stevig te filosoferen. Hakuna matata.

tanzania0001-75.jpg

Vogels met vlammende kleuren zoals deze barbet.

tanzania0001-8.jpg

Een hele rits rovers gezien, zoals deze long-crested eagle.

tanzania0001-33.jpg

Kori-trap, indrukwekkend en vooral zo dichtbij.

tanzania0001-7.jpg

Lunchende gieren, boeiend om te bekijken.

tanzania0001-83.jpg

Mijn absolute favoriet, pygmy falcon.

tanzania0001-37.jpg

En tussendoor even een zwarte neushoorn voor de lens.

tanzania0001-87.jpg

Wat leeuwkes…

tanzania0001-42.jpg

Een kafferbuffelke…

tanzania0001-79.jpg

Een paar olifantjes…

tanzania0001-78.jpg

Een giraffe…

tanzania0001-36.jpg

En gnoes,…

tanzania0001-13.jpg

Heeeeeeeeeeel veel gnoes.

tanzania0001-41.jpg

We’ll go back, some time.