Vogels uit nesten.

Na de TV-hit “dieren in nesten” is het hier een ander programma met vogels uit nesten. Want het broedseizoen nadert langzaam maar zeker zijn einde. Op mijn lijstje nog een drietal torenvalken, een sperwernest, de nestkasten van de gierzwaluwen in mijn dorp en nog een aantal merelnesten. En als die geringd zijn (hopelijk lukt dat) denk ik dat het stilaan voorbij zal zijn voor dit broedseizoen.

Heel blij ben ik met een nieuwe “pulli-soort” voor mij. Gele kwik ! Wel een ganse voormiddag moeten uitloeren om het nest te vinden, maar uiteindelijk dan toch vijf mooie jongen kunnen ringen. Echt de max.

7juni0001-2.jpg

Pulli gele kwikstaart.

7juni0001.jpg

Het nest van gele kwik.

Ondertussen begonnen met de voorbereidingen voor de najaarstrek. Mijn ringsite samen met mijn nonkel op nethoogte gesnoeid. En mijn nieuwe geluidsinstallatie is ook in de maak. En dan dit weekend het hooilandje op de site samen met mijn vader gemaaid. Begonnen met de bosmaaier, maar toen die de geest gaf overgeschakeld op de oude methode met de zeis. Dat ik dit samen met mijn vader kan doen (die dit trouwens vééééééél beter kan dan ik) was voor mij een moment om te koesteren. Misschien een werkje dat een jaarlijkse traditie moet worden. 

14jun0001.jpg

Mijn pa, de ervaren zeiser, aan het werk.