Broedseizoen voorbij met een knaller.

Voor de insiders is dit een titel die ze begrijpen. Kort gezegd, ik ben niet geschikt om klusjes op te knappen en zo bleek dat hout opstoken met behulp van benzine geen goed idee is. Twee weken buiten strijd geweest en nu nog een hele tijd zonloos rondlopen. Niet simpel als je wil gaan ringen. Maar so be it. Stommiteiten zijn voor iedereen weggelegd, dus ook voor mij.

Dus werd het ringen van pulli gedwongen stopgezet en kan ik stilaan aan het (denkelijk iets uitgesteld) najaars-seizoen beginnen denken.

Maar ondanks deze slechte stopzetting bleek het broedseizoen niet slecht geweest te zijn. 574 pulli kregen van mij een ring rond hun pootje. Koolmees (179) en pimpelmees (117) zijn zoals elk jaar de nummer 1 en 2  van mijn rangschikking. En de top vijf wordt vervolledigd door steenuil (103) die een schitterend seizoen neerzetten, torenvalk (61) en merel (30).

En heel blij ben ik met pulli van veldleeuwerik (5), vink (4), geelgors (3) en gele kwikstaart (5). En jammer genoeg ontbreken op mijn lijstje dit jaar zanglijster (2 nesten gevonden maar beide mislukt) en boerenzwaluw (die veestallen zijn niks voor mij, je wordt daar zo vuil van Knipogen).

En nu op naar een knallend (maar dan figuurlijk deze keer) najaar.

4mei0001-3.jpg

Numero uno, koolmees.

One thought on “Broedseizoen voorbij met een knaller.

  1. Ha Dirk, heb je brandwonden opgelopen? Vreselijk. Ik miste je updates al.
    Intussen heb ik de Boerenzwaluw-eer hoog gehouden met 32 eigen terugvangsten, en twee adulte belgen, waarvan een door Robert geringd als nestjong Neerepen juni 2013.
    Hou je taai!
    groeten van Peter

    Like

Comments are closed.