Duitser die de finale niet gaat halen.

Dit weekend mijn allereerste najaarssessie gehouden op mijn eigen thuissite. Spannend, want je weet nooit of er wel iets gaat afkomen op zo een plekje met wat aangelegde bosjes achter je huis.

Maar dat bleek nog mee te vallen. Momenteel zijn de “oude” bosrietzangers aan hun reis naar het zuiden begonnen. En die kwamen dan ook met redelijke aantallen in mijn netten terecht. In totaal 28 exemplaren waaronder één geringd exemplaar. En dat was dan ook in één keer mijn eerste buitenlandse terugvangst. Germania stond op de ring, een in Duitsland geringde vogel. Dat was alvast een goede start.

13jul0001.jpg

Een duitser op bezoek.

Verder kon ik zwartkop (14), tjiftjaf (6), kleine karekiet (6), merel (5), koolmees (5), heggenmus (5), zanglijster (3), grasmus, winterkoning, roodborst, zanglijster, pimpelmees en spotvogel strikken. Vooral die spotvogel is altijd leuk. Het was wel geen orpheus, maar zo een gele rakker kon ik wel smaken.

13jul0001-2.jpg

Spotvogel

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de matoles. Bedoeling is om vanaf september een poging te doen om piepers en leeuweriken te vangen hiermee. Veel werk dat hopelijk gaat lonen.

13jul0001-3.jpg

Een hoopje plooiwerk.