Royalistje, bladkoning.

Je moet blijkbaar niet mooi zijn om geluk te hebben. Gisteren nog stikjaloers op Eddy Colson omdat hij een bladkoninkje had kunnen vangen. Maar vandaag was het dan onverwacht mijn beurt.

De ganse nacht regen en toen ik deze morgen opstond om de netten open te schuiven was het nog aan het miezeren. Dus het geluid maar gaan afzetten want bij dit weer had het weinig zin om proberen te vangen. Maar toen ik terug kwam van de bakker bleek het weer iets beter. De regen was gestopt en de bewolking leek wat open te trekken. Dus geluid opnieuw opgezet en de netten gedeeltelijk open geschoven. En na het nuttigen van mijn net gekochte croissantjes toch eens gaan kijken.

Zoals verwacht hingen er maar een paar vogels in de netten. Maar twee vielen mij dadelijk op. Heel witte onderzijde en de grootte van een goudhaan. Het zal toch niet waar zijn ? Maar het was wel waar. Bladkoning, en dan dadelijk twee stuks. Dus sneller dan gedacht op mijn soortenlijst.

De voormiddag werd afgesloten met mijn 5de groene specht voor dit jaar en in totaal 21 vogels. Maar wel twee bijzondere exemplaartjes erbij.

bladkoning0001.jpg

Bladkoning nummer 1.

bladkoning0001-2.jpg

Nummer 2

bladkoning0001-3.jpg

En een groepsfoto Lachen