Exit Rullingen

Het provinciale domein van Rullingen kwam een tijdje geleden in privé-handen. En al heel wat jaren worden de nestkasten die door onze ringgroep daar werden opgehangen door ons opgevolgd.

Aangezien het om een nieuwe eigenaar ging heb ik dan ook via mail toestemming gevraagd om dit verder te doen. Maar het antwoord was vriendelijk, doch duidelijk. Dit jaar mag ik, als ik vooraf verwittig, de nestkasten nog gaan controleren. Maar vanaf dan gaan de poorten voor iedereen, en dus ook voor ons, dicht.

Jammer, maar je kan het de nieuwe eigenaar natuurlijk niet kwalijk nemen. Iedereen heeft het recht om over zijn eigen privé-eigendom te beslissen wie er wel en wie er niet binnen mag. Of dat een gewoon huis is of in dit geval een kasteel met een mooi bos erbij. Maar het is wel het einde van een lange serie jaren met ringgegevens van nestkasten in Rullingen.

Dus vandaag samen met Etienne alle nestkasten gaan weghalen en ze thuis tijdelijk opgeslagen. Nu is het uitkijken naar een nieuwe locatie want het gaat om prima kastjes die nog jaren gaan meegaan. Hopelijk lukt het nog om voor het volgende broedseizoen een aantal (of wie weet allemaal) terug op te hangen. Dan kunnen we toch weer een aantal pulli van kool- en pimpelmees (en wie weet nog andere leuke soorten) van een ringetje voorzien.

rullingen0001.jpg

Mijn huidige voorraad nestkasten.