Willem gezien.

Het was een gek weekend. Drie dagen op pad geweest om eksters te ringen. Vandaag was het de topdag met 16 exemplaren. En in totaal kon ik er 39 ringen. Niet slecht denk ik.

Hongaars teken.

Maar het nieuws was er dit keer geen met pluimen aan. Regelmatig zijn er mensen die even stoppen om te komen kijken wat die rare kwast wel allemaal aan het doen is. Gelukkig, want veel mensen rijden of fietsen gewoon door ondanks dat ze de vangkooi zien staan. Ik ben eigenlijk blij dat er toch mensen zijn die wat bezorgd reageren.

En het zijn telkens leuke gesprekken waar ik wat uitleg geef over het ringwerk. Gisteren was het toch wel een verrassende ontmoeting. Een fietser stopte en vroeg of ik aan het ringen was. Nu bleek dat een Hongaar te zijn die in Nederland werkt en in zijn thuisland vogelreizen organiseert. Net nu ik met mijn vrouwke aan het bekijken was waar we op vakantie gaan dit jaar. In Hongarije zijn we al een aantal keer geweest, dus dat bleek een optie. Is deze ontmoeting een teken ? Wie weet.

Lifer met een vacht.

Maar de topper van het weekend was van een heel ander kaliber. Vandaag stopte een jonge wandelaar toen ik een ekster van een ring aan het voorzien was. Hij had heel veel interesse en stelde een hoop vragen. Maar toen hij plots vertelde dat hij net een bever had gezien fronste ik toch even mijn wenkbrauwen. Maar hij was erg overtuigd. Hij had zelfs foto’s genomen van het beest. En jawel, op zijn scherm stond zonder twijfel een bever.

Hij probeerde mij uit te leggen waar hij de bever gezien had. Maar dat bleek niet zo simpel. Uiteindelijk stelde hij voor om even mee te rijden naar de plek. Daar aangekomen was het even zoeken. Maar even later zwom er voor mijn ogen een heuse bever. Het beestje was niet echt opgezet met onze aanwezigheid want hij sloeg meerdere malen met zijn staart hard op het water. Een manier om predators af te schrikken. Dus lieten we hem verder met rust.

Maar ik had wel net voor het eerst in mijn leven een wilde bever gezien. Wat een superwaarneming. De paasklokken waren mij dit jaar wel heel goed gezind. Willem Bever (voor de mensen die de Fabeltjeskrant nog kennen) staat op mijn life-list.

bever0001.jpg

Mijn allereerste bever.

bever0001-2.jpg

En nog wat dichterbij.

bever0001-3.jpg

En dit is zijn werk.