Gek gespot op grote markt te StTruiden.

Idioot.

Het zou een kop van het Belang van Limburg kunnen geweest zijn. Na een melding van slechtvalken aan de kerk (in Struiden noemen ze het hun kathedraal) op de grote markt te StTruiden reed ik met al mijn apparatuur richting de Truienaars. Het heeft even geduurd voor ik doorhad dat die mensen op de terraskes (schitterend terrasweer trouwens) allemaal naar mij zaten te gapen. “Welke idioot staat daar met een sterrenkijker op klaarlichte dag naar boven te kijken” moeten ze gedacht hebben (want een telescoop wordt door veel mensen gelinkt aan sterren en bijna nooit aan vogels). En het toppunt was dat ik ondanks deze vertoning met kans om opgenomen te worden in de psychiatrische kliniek een eindje verder mijn slechtvalken niet heb gezien.

Drukdrukdruk.

Ik heb trouwens een weekje overgeslagen op mijn blog. Druk op het werk, maar ook druk met het ringen. Want stilaan komt de topperiode voor broedvogels dichterbij. Het voorbije weekend heel wat bezette nesten van buizerd gezien, op de kasten zitten de torenvalken klaar om er aan te beginnen en ‘s morgens wordt het ochtendorkest van de aangekomen zomergasten steeds gevulder.

En mijn goesting om nesten te gaan zoeken stijgt recht evenredig. Trouwens mijn eerste geringde pulli van dit seizoen zijn een feit. Het werd tot mijn verbazing kievit. Tijdens een poging om graspiepers die nog op trek zijn te strikken bleek er in één van de valletjes een pullus van kievit te zitten. En de dag nadien vond ik ook nog eens een triootje van deze kleine donsbolletjes. Het is begonnen !

kievit0001-7.jpg

Mijn eerste nestjong voor dit seizoen.