Warp-speed.

De ringactiviteiten bereiken momenteel de bij StarTrek-fans bekende warpspeed. De mezenkasten worden gecontroleerd. Met trouwens kleinere nestjes dan anders. Daarbij doen we even de steenuilenkasten. Via de kerkuilenwerkgroep kregen we groen licht om deze trouwe kerkgangers (ja, die zijn er ook nog) te gaan bezoeken. Ondertussen vond ik de eerste torenvalkjes met pulli in mijn kasten. En tussendoor kon ik al een paar buizerds ringen dankzij mijn onversaagde klimmers. Tussendoor komen we pulli van kieviten tegen die we ook even een ringetje om de poot doen.

foto kopie.JPG

Nestje torenvalken, maar liefst 7 stuks.

klimmen0001.jpg

Etienne in hogere sferen.

Op zo een moment komt de goede raad van een Nederlandse vriend weer naar boven. Je doet beter één ding goed, dan tien half. Maar mijn probleem is dat ik alles graag zou doen. En alle soorten hebben wel iets speciaals.

Zo heb ik vastgesteld dat op een plaats waar ik dit jaar nestkasten heb bijgehangen er in één tuin allemaal pimpels in de kasten zitten en aan de andere kant van de omheining koolmezen. Waarom ? Een vraag die mij bezig houdt.

Mijn steenuilenbestand zit ondertussen boven de 1000 gegevens van door mij gecontroleerde of geringde exemplaren. Dat is toch een schat aan informatie. Daar wil ik ook wel iets mee doen.

Die kieviten blijven mij ook achtervolgen. Op de twee plaatsen waar ik er heel wat ring vormen de broedende koppels duidelijk kolonies. Is dat normaal of iets nieuws ?

Roofvogels als buizerds, sperwers en andere soorten die hun nestje graag heel hoog maken worden niet meer veel op het nest geringd. Iemand moet dat toch doen ?

En bij de torenvalken is onze ringgroep een van de meest productieve van het land. Die gegevens zijn dan ook belangrijk en vooral enorm boeiend. Dat kunnen we toch ook niet laten vallen ?

Kiezen ? Enorm moeilijk voor mij. Dus werken we nog maar even door op warpspeed.