Aanschuiven voor een ring.

Roodborst.

We blijven ringen aan 110 per uur. De steenuilen zitten er bijna op. Nog twee nestkasten met kleine pulli waar ik moet teruggaan en dan heb ik ze voor dit jaar gedaan. Voorzichtige conclusie : meer nesten maar geen grote nesten. Maximaal 4 maar ook veel met 2 of 3 pulli.

Leuke vondst van dit weekend was een nestje van roodborst. En wat ik super vond was dat het in een halfopen nestkastje was gebouwd dat we een paar jaar geleden hadden opgehangen in een (overigens prachtige) tuin. Vijf stuks kon ik een ring rond de poot doen. Daar is de eerste ronde van de mezen ook achter de rug.

roodborst0001-2.jpg

Hopelijk zien we één van hen zo terug.

Buteo buteo.

Dan zijn we ook met de buizerdnesten gestart. We kregen verwarrende info. Eén ringer liet weten dat bij hem de hoogste tijd was om deze te gaan ringen. En een andere collega liet weten dat bij controle van de nesten daar ze enkel eieren of kleine pulli tegenkwamen. Dus toch maar de nesten hier gaan bezoeken. En op de eerste locatie zat er al eentje mij vanop de rand van het nest te bekijken, te laat dus. Maar gelukkig bleken ze heel variabel te zijn. Een aantal nesten die bezet waren maar geen grote jongen te zien. Ondertussen staat onze teller op 13 stuks. En nog een lijstje om (hopelijk) af te werken.

buizerd0001-4.jpg

Nog eentje van de voorbije jaren.

Aanschuiven.

En dan kreeg ik de boodschap van Eddy dat bij hen er al torenvalken waren met heel grote jongen. Zelf had ik een aantal kasten bezocht met als resultaat eieren of kleine pulli. Maar met die melding toch maar even op ronde gegaan. Voorlopig geen heel grote pulli. Maar toch twee nesten kunnen ringen. Eentje op een nieuwe locatie waar de eigenaar van de plantage heel enthousiast het ringen kwam meevolgen. Altijd plezant. Maar de prestatie van dit weekend was toch het nestje van zeven stuks. Ze waren nog allemaal present en als goed opgevoede kinders schoven ze mooi aan om hun ringetje aangenepen te krijgen. Hopelijk de aanzet voor een goed jaar voor deze sympathieke valkjes.

torenvalk0001-2.jpg

Niet dringen.