Zijne hoogheid.

Opnieuw een paar dagen naar onze Waalse vrienden gereden. Deze keer om een handje toe te steken met het ringen van rode wouwen. Deze rover maakt een steile opgang en ze zitten daar momenteel aan een hoop te controleren nesten. Een handje extra hulp konden ze dus wel gebruiken. En voor mij een nieuwe soort op mijn ringlijstje.

Ik kende deze elegante wouw van ontmoetingen op onze telpost. En ook van zwevende exemplaren meer oostelijk en zuidelijk. Telkens een aangename waarneming die steevast werd genoteerd met een rode stift.

1624356.jpg

Rode wouw mooi over onze telpost in 2010.

Hoog bezoek.

Rode wouwen ringen is geen werk voor watjes. De nesten zitten vaak heel hoog en dat vraagt een totaal gebrek aan hoogtevrees. Gelukkig heb ik daar een paar goede vrienden voor. Zelf beperkt mijn klimwerk zich tot trapladders of andere stevige tuigen van maximaal deze hoogte. Etienne gaf twee dagen het beste van zichzelf met een mooi aantal pulli tot gevolg. En één ding moeten we ook toch toegeven. De naam die onze Waalse vrienden aan hem geven past echt met hem. “Milan royal”, een adellijke titel die hij draagt met sierlijke vlucht boven de bossen van ons landje.

wouw0001-2.jpg

Op weg naar een nest.

wouw0001.jpg

Etienne in actie.

wouw0001-3.jpg

De ster van het weekend.

4×4

Tussendoor gingen we verder met de controles van de nestkasten. De steenuilen zitten in de laatste rechte lijn en de torenvalken schoten dan weer uit de startblokken. Met mooie nesten trouwens van vaak 5 en zelfs één keer 6 pulli. Mijn agenda staat trouwens mooi gevuld met controles de komende dagen. 

En het blijft opletten. Want een aantal dagen overvloedige regen en een ondergelopen wegje naast een verse akker oprijden is dan geen goed idee. Zelfs met een stevige 4×4 kom je dan soms te kort. Gelukkig kwam een hulpvaardige landbouwer ons uit onze penibele situatie redden. Wij hebben afgesproken om deze flater niet door te vertellen. Dus graag stilhouden…