Vreemde vogel.

Het was een redelijk somber weekend. Vrijdag de netten een paar uurtjes open geschoven met toch 9 koperwieken bij mijn karige buit van 17 gevangen vogels. Namiddag mijn nieuw speeltje gaan halen (hierover kan je meer lezen op de website van onze Vogelwerkgroep). Zaterdag dan de ganse dag gaan helpen met onze kudde in het Wellense natuurgebied. En ‘s avonds naar een voorstelling waar zoonlief Jente het beste van zichzelf ging geven. En daar werd mijn redelijke sombere weekend plots een topper.

Idool.

2630a9d1-f09b-11e7-8ba7-02b7b76bf47f

Niet alleen gaf Jente het beste van zichzelf tijdens zijn optreden (fier, fier, fier !!!). Maar hij maakte zijn vader (ikke dus) een gelukkig man door mij de kans te geven om één van mijn idolen te ontmoeten. Zijn aankondiging dat Begijn Le Bleu (Timothy in het echte leven) even goeiedag kwam zeggen maakte mij al supernerveus. Maar toen ook nog eens bleek dat hij niet even een handje kwam geven en een beleefde babbel kwam slaan, maar mij onderdompelde in een lang gesprek over vogels kijken en ringwerk was het hek van de dam.

Deze enthousiaste en sympathieke BV nam mij mee in een boeiend gesprek dat begon met “jij bent ringer” en via torenvalken, rode wouwen, batumi, trektelposten, giervalken die er niet meer zaten, roodstuitzwaluwen, saeftinghe, akkervogels, ruigpootbuizerds en nog veel meer over vogels eindigde met een uitwisseling van mailadressen en een brede glimlach die ik bleef behouden van toen hij vertrok tot ik na dik een uur rijden thuis de wagen in mijn garage zette. Wat een topkerel.

Leg ze hoog.

Zijn alles-kan-attitude werkte aanstekelijk. Plannen om een TV-programma te maken over vogels en als alternatief een volwaardig tijdschrift voor alle Belgische vogelaars leken onhaalbaar tot hij er met zo een enthousiasme over sprak alsof het leek dat ze klaar lagen om uitgevoerd te worden. We waren het trouwens duidelijk eens over het feit dat vogels kijken niet te serieus moet genomen worden. Integendeel, vogels kijken moet fun zijn, dikke fun. Dat is het belangrijkste van onze hobby. Samen met gelijkgezinden naar buiten en genieten, lol trappen en als het even kan vogels kijken. En die vogels zijn dan een super bonus. Dat is de boodschap die ook ik wil verspreiden.

Daarom ben ik nog meer dan daarvoor gedreven om mijn slogan “iedereen birdaholic” waar te maken. Vogels kijken is de max en iedereen (of toch zo veel mogelijk mensen) moeten dit weten. Hoe ik dat ga aanpakken is nog wat zoeken. Maar dat ik dit ga aanpakken is nu wel helemaal een feit. Wellen, Limburg, Vlaanderen, België, Europa, hou jullie klaar want Crazy Birder komt er aan. Dankzij mijn idool, Begijn Le Bleu.

Kijk ook eens op zijn podcast, meer dan de moeite.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s