Holland 53 – België 0

Geen dramatische voetbaluitslag van de altijd geladen derby der lage landen. Maar het resultaat van een minder goed en toch leuk weekendje vogels kijken.

10479

Zeeland.

Na een vrijdag met een korte wandeling in de Kevie met een handvol soorten en een zaterdag die in het teken stond van een werkdag in de Wellense natuur was het zondag de beurt aan onze Vogelwerkgroep.

Na heel wat jaren reden we nog eens met een volle minibus richting Zeeland. Hoewel de weersvoorspellingen dramatisch waren kon de pret niet op. Als vogelkijker, en zeker als Belgische vogelkijker, is Zeeland het beloofde land binnen handbereik. Zelfs een doornatte voormiddag kon het enthousiasme niet temperen. En toen in de namiddag het helemaal droog werd was het echt genieten geblazen. Hoewel heel wat mensen op Brouwersdam staan met een stevige zeewind niet echt genieten zullen noemen. Maar voor mij is het de max. Met 53 soorten was het zeker geen topdag, maar toch, die zwarte zeekoet dichtbij in het haventje aan de Brouwersdam was een waardige kers op de taart.

Voorsprong.

Hoewel wij onze noorderburen op dit moment bij het voetbal achter ons laten. Wat natuur betreft kunnen we nog één of zelfs een heleboel lesjes leren. Prachtige gebieden, ruimte voor vogels en natuur en heel veel enthousiaste natuurfans. Zo reden we weer door de vogelpolder bij Serooskerke. Ooit een landbouwgebied maar dankzij de overheid volledig omgevormd en ingericht voor de vele trekvogels die er elke winter passeren. Een meer dan geslaagde operatie.  Na zo een dagje vogels kijken in Zeeland komt de quote die Gerald ooit gebruikte op de Belgische Vogeldag weer naar boven.

“Als Belgische vogelkijker heb je één groot voordeel. Elk ander land waar je naar vogels gaat kijken is beter dan bij ons.”

Geslaagd weekend, maar volgende keer toch nog eens wat soorten scoren voor mijn Belgische lijst. Het werd dus een gelijke stand, om bij de voetbaltermen te blijven.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s