Kuifje in Fruitstreek-land.

DSCN0903

Mijn activiteiten waren dit weekend weer beperkt. Een bezoekje aan één van de locale gebieden, Bernissem was mijn enige verdienste. Dit leverde toch een paar nieuwe Fruitstrekers op. Waaronder dit mannetje kuifeend.

Simpel.

Dit sympathieke eendje is een niet zo algemene gast in onze regio. Dus toch een opstekertje. Het is trouwens een mooi beestje. En rechtdoor in zijn keuzes. Want een naam dekt niet altijd de lading. Zo heeft een tafeleend niets met schrijnwerkers te maken, woont een bergeend in een hol in de grond en niet op een plek met hoogtes boven de 1000 meter en is een krooneend niet van adel. Maar de kuifeend is er eentje met het principe “what you see is what you get”. Een eend met een kuif. Meer moet dat niet zijn.

Supereend.

Met zijn zwart wit kleed zou je ook niet dadelijk verwachten dat hij de favoriet is in een schoonheidswedstrijd. Maar daar zitten we er dan weer glad langs. Want zijn, op het eerste zicht, wat saaie uiterlijk wordt ruim overtroffen als ze wat licht kunnen vangen. Want dan komt er een spetterend palet van blauwe en paarse tinten te voorschijn. Onze kuifeend wordt plots een supereend. Zeker nu, want de mannetjes moeten hun beste kuif voorzetten om de vrouwtjes te verleiden. En dan kan je er beter goed uitzien. En liefst met een imposante kuif om u tegen te zeggen. Kuifje op vrijersvoeten is eigenlijk een betere titel op dit moment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s